Zo bepaal je de juiste maat babysokjes (+ inspiratie!)

Bezig met laden...

Ben je op zoek naar schattige babysokjes? Dan zit je hier goed. Maar ja, welke maat babysokjes moet je kopen? Te grote sokken raak je overal en nergens kwijt en da's best zonde. Maar te kleine babysokjes knellen en zijn dus al helemaal geen goed idee. No stress, in deze blog geven we handige tips: zo bepaal jij de juiste maat babysokjes.

hoe bepaal je de maat van babysokjes?

Babysokjes zijn er in verschillende maten, vaak van maat 11 t/m 22. Maar hoe bepaal je welke maat babysokjes je nodig hebt voor jouw kleintje? Een handige manier om de maat te bepalen is door de lengte van de voet van je baby op te meten. Meet de voet vanaf de hiel tot aan de top van de grote teen en tel hier ongeveer 1 cm bij op. Een andere tip is om te kijken naar de leeftijd van je baby.

de babysokken maattabel

Om het kiezen van de juiste maat babysokken nóg makkelijker te maken, hebben we deze handige maattabel voor babysokjes. De ene baby is natuurlijk groter dan de andere baby en daarom is een maattabel altijd een indicatie. Maar zo heb je in ieder geval een idee welke maten baby's van 0-3 maand oud, 4-9 maand oud of ouder gemiddeld hebben!

maat babysokjes aantal maanden oud
11-14 0-3 maand
15-18 4-9 maand
19-22 9-18 maand
23-26 18-36 maand

 

tips voor babysokjes kopen

Twijfel je nog? Koop dan liever een iets te grote maat babysokken, want zo kan je baby er nog in groeien. Let er wel op dat de babysokken maat ook weer niet té groot is, want dan gaan de sokjes afzakken of draaien. Wil je toch wat extra advies? Onze sokkenexperts van de klantenservice hebben een antwoord op (bijna) al jouw vragen. Wij hebben een ruim assortiment babysokjes in alle verschillende maten. Van kleurrijke Happy Socks babysokjes tot hippe Tommy Hilfiger sokjes en stoere PUMA sokjes. Daarin loopt jouw kleintje er altijd warm en stylish bij.

Heb je de juiste maat gevonden? Doe hieronder je inspiratie op en shop jouw babysokjes online.

verder naar alle babysokjes

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops