Welke sokken draag je in welke schoenen?

Bezig met laden...

Kniekousen in je slippers tijdens deze warme zomermaanden? Op sneakersokken in je snowboots? Paardrijden in enkelsokjes? Niet de beste ideeën ooit. Bij de juiste schoenen horen ook de juiste sokken. Wij hebben tips voor welke sokken het best bij welke schoenen passen. Niet alleen qua type, maar ook qua kleur. Kleine sidenote: uiteindelijk mag je natuurlijk lekker zelf bepalen wat je met deze tips doet. Experimenteer! Probeer! Wees jezelf! We won't judge.

Welke sokken draag je in sneakers of gympen?

  • Sneakersokken: Je zou het niet verwachten (sarcasme), maar in sneakers horen sneakersokken. Met witte sneakersokken in witte sneakers en zwarte sneakersokken in zwarte sneakers zit je altijd goed, maar ook een vrolijk kleurtje kan gewoon.
  • Footies: Heb je lage sneakers of gympen? Ga dan voor onzichtbare footies.
  • Sokken met een normale lengte: Toch is het tegenwoordig ook helemaal hip om een iets langere, normale lengte sok boven je sneakers uit te laten piepien. Doe het dan wel goed: ga niet voor een basic lange sok, maar voor een sportsok of een grappig printje.
  • Quartersokken: Is een normale lengte je iets te gewaagd, maar wil je jouw sok wel zien? Dan zijn quartersokken jouw oplossing.

sokken in sneakers

Welke sokken draag je in loafers en mocassins?

  • Footies: Eigenlijk is er maar één geaccepteerde manier voor dames en heren om loafers te dragen: met footies. Deze sokken zie je niet en dat houdt het wel zo stijlvol.
  • Zonder sokken: Een andere optie is om helemaal geen sokken te dragen in je loafers. Hou dan alleen wel rekening met zweetvoeten en snellere slijtage van je loafers.
  • Sokken met een normale lengte: Wij moeten nog even wennen, maar misschien is dit helemaal jouw ding: we spotten ook loafers met normale sokken of halfhoge sokken. En als je dan toch al eigenwijs bezig bent, maakt het eigenlijk niet uit of je kiest voor een basic sok, een sok met een kleurtje of met een print.

sokken in loafers

Welke sokken draag je in sandalen of slippers?

  • Effen sokken: Effen sokken zijn veilig om mee te beginnen als groentje op het gebied van de sokken-in-sandalen-trend. Lees onze blog over sokken in sandalen maar eens.
  • Sokken met print: Ben je aan het idee gewend en mag het van jou wel wat gekker? Experimenteer dan lekker met sokken met print in je sandalen of slippers.
  • Sportsokken: Een chilloutfit met slippers kán eigenlijk gewoon niet zonder sportsokken. Ook de nonchalante streetstyle-look maak je helemaal af met witte sportsokken.

sokken in sandalen

Welke sokken draag je in laarsjes?

    • Sokken met een normale lengte: Wat kleur of print betreft heb je met laarzen of bijvoorbeeld Dr. Martens of UGGs sowieso vrij spel: zolang jouw broekspijp lang genoeg is, is er niemand die je sokken met een normale lengte ziet.
    • Quartersokken: Draag je lage enkellaarsjes en wil je niet dat jouw sokken zichtbaar zijn? Quartersokken zijn de sokken die jij zoekt. Of halfhoge sokken, dat kan ook.
    • Kniekousen: Heb je juist hoge laarzen in de kast staan? Dan is het wel zo fijn om ook extra hoge sokken te dragen. Met kniekousen ben jij alvast voorbereid op de koude winter én heb je sokken die niet afzakken in je laarzen.

Welke sokken draag je in sportschoenen?

sokken in sportschoenen

Voor verschillende schoenen een setje sokken nodig? Bekijk dan al onze sokken. Vandaag besteld = morgen in huis.

verder naar sokken

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops