Sokken abonnement: waarom niet doen?

Een sokken abonnement lijkt het ineens helemaal te zijn in sokkenland. Meneer de bezorger gooit elke maand een nieuw paar op je deurmat, zodat je niet steeds zelf hoeft te bestellen. Tja, en dan kan zo’n abonnement op sokken een leuk cadeau zijn. Maar heb je de nadelen al eens op een rijtje gezet?

de nadelen van een sokken abonnement

1. het is slecht voor het milieu

Als de bezorger per busje komt, moet hij iedere maand op pad om jouw sokken af te leveren. Dat busje stoot steeds opnieuw stikstof- en koolstofmonoxide uit en daar wordt het klimaat niet zo happy van. Daarnaast wordt je maandelijkse verrassing steeds in een nieuw doosje verpakt. Het is milieuvriendelijker om alle sokken in één keer af te leveren.

2. de sokken zijn niet altijd je smaak

Dat leuke verrassingseffect is minder leuk als de sokken van deze maand niet helemaal jouw smaak zijn. Misschien zijn ze dit keer net wat te roze of is de print net wat te heftig en dan liggen ze in je sokkenla te verstoffen. Dit is nog lastiger én lulliger als je een sokken abonnement cadeau geeft.

3. een sokken abonnement is niet goedkoop

Als dat ene paar sokken die jij deze maand door de brievenbus krijgt ergens anders in de aanbieding is, heb jij dikke pech. Je betaalt namelijk gewoon een vaste prijs en kunt niet profiteren van acties. Zo hebben merken als Happy Socks bijvoorbeeld vaak sale en scoor je ze dan goedkoper dan met een Happy Socks abonnement.

4. je betaalt ook in dure maanden

Als je een lijstje maak met al je vaste lasten en abonnementen: sokken reken je daar dan toch niet tussen? Je moet al elke maand een budget opzij zetten voor huur, boodschappen, je mobiel en internet abonnement. Als je een maandje krap bij kas zit, zou het wel fijn zijn als je niet óók nog een bedrag kwijt bent aan nieuwe sokken.

5. je hebt soms meer en soms minder nodig

Misschien wil je de ene maand een paar sokken meer, omdat ze allemaal zijn opgevreten door de wasmachine of omdat er alweer een gat in zit. Het wachten op je nieuwe sokkies duurt dan hartstikke lang. Een andere maand heb je er nog genoeg in de kast liggen. Bij een sok abonnement krijg je elke maand een paar en dat is soms niet wat je nodig hebt.

6. opzeggen is gedoe

Wil je uiteindelijk toch van je abonnement op sokken af, dan moet je er nog aan denken om op te zeggen. Dit kost moeite, tijd en de kans is groot dat je het vergeet. Het resultaat: een maand later krijg je alsnog nieuwe creaties binnen. Oeps!

geen sok abonnement, wat dan wel?

Noem ons ouderwets, maar wij doen niet mee met de sokken abonnement hype. Bij ons kun je gewoon je sokken per paar bestellen, of het nou gaat om nieuwe Happy Socks of FALKE sokken. En als je wat meer nodig hebt? Nou, dan gooi je wat meer van onze toffe dames- of herensokken in je mandje of ga je voor een multipack. Problem fixed. Zo hoeft die lieve bezorger niet elke maand op en neer, is er maar één doosje nodig, kun je zelf je favorieten uitzoeken en vooral ook zelf bepalen hoeveel sokken je nodig hebt. Lang leve een leven zonder sokken abonnement!

onze shops