Het is al een aantal jaar helemaal trending op TikTok: je haar krullen met sokken. Het enige wat je nodig hebt om krullen te maken met sokken zijn sokken (no shit sherlock), een borstel en wat elastiekjes. Je hebt geen dure krultang nodig en dat betekent dat je mooie lokken niet worden beschadigd door hitte. Je haar zal je dankbaar zijn!


hoe kan je je haar krullen met sokken?

Er zijn verschillende manieren om je haar te krullen met sokken. Dit is een van de gemakkelijkste:

stap 1. maak je haar vochtig en borstel het in tweeën

Of je je haar handdoekdroog maakt na het douchen of je haar nat sprayt maakt niet uit. Het gaat erom dat je haar iets vochtig is. Om zometeen knopen te voorkomen, borstel je je haar voordat je begint. Zorg ervoor dat je aan de linkerkant en rechterkant evenveel haar overblijft en borstel je haar naar de zijkanten.

stap 2. knoop de sokken aan elkaar en leg deze op je hoofd

Pak je sokken erbij en knoop deze aan de bovenkanten aan elkaar. Dit kun je doen met een elastiekje. Leg de sokken vervolgens in het midden op je hoofd met aan beide kanten een sok. Yes, je mag even hard om jezelf lachen tussendoor. Pak de rechterhelft van je haar en breng deze naar voren en de sok naar achteren. Hetzelfde doe je links.

stap 3. draai steeds grotere plukjes haar een voor een om de sok

Pak het voorste plukje haar en wikkel deze een keer om de sok heen. Pak nu een volgend plukje haar en wikkel deze, samen met het vorige plukje, een keer om de sok. Dit herhaal je totdat alle plukjes haar om de sok zitten. Als je alle plukken hebt gehad, draai je je haar nog een paar keer om de sok, totdat al je haar om de sok zit gedraaid.

stap 4. maak je haar vast aan de sok met een elastiekje

Het onderste gedeelte van je haar maak je aan de sok vast met een elastiekje. Zo kan je haar niet losschieten.

stap 5. herhaal deze stappen links en maak daarna een knot

Je rechterkant is in de sok gewikkeld. Nu kun je dezelfde stappen volgen voor de linkerkant van je haar. Als je gehele haar in de sok is gewikkeld, knoop je de twee sokken met een elastiekje vast in een knot.

stap 6. na een tijd drogen haal je de sokken uit je haar

Om je haar goed te laten drogen, kun je tussendoor gaan slapen. Wie minder tijd heeft kan ook gewoon een paar uur wachten of een föhn pakken. Daarna haal je de elastiekjes en de sokken uit je haar. Eventueel kun je wat haarlak in je haar sprayen.

stap 7. je hebt nu krullen met sokken gemaakt!

Yes, je hebt je krullen. Deel je het resultaat met ons via onze Instagrampagina?

krullen maken met sokken: welke kies je?

Voor het maken van krullen zijn niet alle sokken geschikt. Het is belangrijk dat je sokken lang genoeg zijn om je hele haar mee in te wikkelen. Je kunt daarom het beste kiezen voor kniekousen. Heb je zelf geen lange sokken in huis? No worries! Als sokkenshop hebben wij natuurlijk een heleboel dames kiekousen die je kunt gebruiken om je haar te krullen. Juliette gebruikt in haar vlog hierboven kniekousen van sokkenmerk FALKE.

verder naar kniekousen