Duurzame sokken kopen doe je zo!

Duurzame sokken zijn booming: een echte held let bij het sokken kopen niet meer op stijl alleen. En omdat een steentje bijdragen aan het milieu steeds belangrijker wordt, voegen we ook steeds meer milieuvriendelijke paren aan ons assortiment toe. Hoe je duurzame sokken herkent? We helpen we je graag een handje.

duurzame sokken

organisch katoenen sokken

Wie zich in de sokkenwereld verdiept, ontdekt dat katoen mr. popiejopie van de materiaalsoorten is. Het is slijtvast en vochtabsorberend, maar voor duurzaamheid kun je beter bij zijn biologische broertje aankloppen. Voor biokatoen, ook wel bekend als organisch katoen, worden er minder chemische middelen gebruikt en dát is weer beter voor mens en milieu. Om er zeker van te zijn dat jouw biologisch katoenen sokken door de ecologische keuring komen, bestaat het GOTS-certificaat. Bij dit label worden eisen gesteld voor het percentage biologische vezels, chemicaliën, arbeidsomstandigheden en omgang met water en energie.

bamboe sokken

Een tweede optie is gaan voor het nu helemaal hippe bamboe. Maar zijn bamboe sokken duurzaam? Hoewel er op het gebied van verwerking nog het een en ander te verbeteren valt, is de teelt sowieso stukken milieuvriendelijker dan bij andere materialen. Bamboe groeit namelijk megasnel en ook nog op natuurlijke wijze met alleen maar regenwater. Daarnaast worden er geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en is het honderd procent biologisch afbreekbaar. Genoeg redenen om snel jouw bamboe sokken te scoren.

bij welke merken moet je zijn

Nu je alles over duurzame sokken weet, word je vast blij van het nieuws dat je ze bij ons van verschillende merken online vindt. Voor de allerruimste keuze moet je bij Qnoop zijn. Dit merk heeft alleen maar sokken van biologisch, GOTS-gecertificeerd katoen en wil zelfs nummer één van de wereld worden als het op duurzame sokken aankomt. Björn Borg is fan van bamboe sokken en heeft hele toffe zomerprints als deze klaarstaan. Ook van bamboe is de basic gekleurde edward van het stijlvolle Hugo Boss. Kijk, zo heb je al van alles te kiezen: duurzame sokken zijn nooit hetzelfde!

duurzame sokken

onze shops