x

zomersolden - tot 30% korting op al je favoriete merken

De beste sportsokken van dit moment en waarom zijn ze belangrijk?

Of je de komende zomer nou wel of niet pronkt met je beachbody, sporten maakt je zelfverzekerd en gezond. Een goede start begint bij de basis: het kopen van nieuwe sportsokken. Maar waarom zijn goede sportsokken zo belangrijk en welke kies je? Wij vertellen je alles over multi-sportsokken, wandelsokken, hardloopsokken, tennissokken en fietssokken. Go!

waarom goede sportsokken dragen?

Het is zo makkelijk: gewoon je alledaagse sokkies aantrekken of aanhouden tijdens het trainen. Maar geloof ons, je doet er goed aan om ze toch te verruilen voor bijvoorbeeld een paar goede wandelsokken of multi-sportsokken.

1. de beste sportsokken hebben verstevigde zones

Zo land jij zachter op hardloopsokken, ondervind je geen druk van de pedalen bij fietssokken en krijg je geen blaren met wandelsokken aan.

2. sportsokken houden warmte vast

Je kent het wel: als je koude voeten hebt, wordt je hele lichaam koud. Je raakt vermoeid en krijgt sneller blessures. Dat willen we niet, dus hop, aantrekken die sportsokken.

3. je zweet minder in speciale sokken

Goede hardloopsokken en wandelsokken, maar ook alle andere sportsokken zijn vochtabsorberend en ventilerend. Je voeten blijven droger en daardoor voorkom je irritaties. Win-win!

4. sportsokken zijn beter gevormd naar je voeten

Zeker als je te maken hebt met een anatomisch voetbed sluiten de sokken goed aan. Hierdoor heb je minder last van wrijving.

de beste sportsokken

Nu je weet waarom sportsokken belangrijk zijn, wordt het tijd om ze in te slaan. Dit zijn onze favorieten:

1. handige multi-sportsokken

PUMA is een ster op het gebied van multi-sportsokken voor heren en dames. De train coolmax is gemaakt van verkoelende stoffen met mesh en biedt bescherming bij de voetboog en achillespees.

2. goede hardloopsokken

Stance heeft de beste hardloopsokken die je kunt vinden. De speciale run sokken gaan levenslang mee en zijn gemaakt van een ademende en licht ondersteunende materiaalmix.

3. de beste wandelsokken

De hikingsokken van HEAD hebben ventilerende eigenschappen, zodat je geen vieze, klamme voeten krijgt tijdens die lange wandeltocht. Ook aan deze topper zijn verstevigde zones toegevoegd met een zool die schokken dempt.

4. sportieve tennissokken

FALKE is extreem geliefd onder sportfanaten en heeft voor elke training een ander paar sportsokken. Ook als je zoekt naar anatomisch gevormde tennissokken met een toegevoegde achillespeesprotector, want dan is daar FALKE TE2.

5. grappige fietssokken

Probeer deze grappige FALKE fietssokken en je wilt niks anders meer. Ze zien er niet alleen kek uit, maar geven ook een permancente massage om gevoelloosheid op de pedalen te verminderen. Relaxed!

Heb je jouw favoriet nog niet gevonden? Bekijk dan al onze sportsokken.

onze shops