De beste hardloopsokken vind je zo

Bezig met laden...

De beste hardloopsokken vinden kan nogal een opgave zijn, zeker als je binnenkort aan de startlijn staat van de Dam tot Damloop, of een ander tof running event. Nu horen we je denken: hardlopen, da's een kwestie van schoenen aan en gaan, toch? Not so much. Aangezien je voeten het vaak flink te verduren krijgen, zijn de juiste hardloopsokken key in het bereiken van je doelen! Hoe vind je de beste hardloopsokken en waar let je op?

Hardloopsokken

hardloopsokken: pasvorm

De pasvorm van de hardloopsok is essentieel in het voorkomen van blaren. Aangezien je linkervoet je rechter niet is, zijn anatomisch gevormde hardloopsokken van bijvoorbeeld FALKE altijd een goed idee: het teengedeelte van de sok loopt dan precies schuin af - net zoals je tenen. Kies daarnaast een hardloopsok met een zo klein mogelijke maatboog: maat 41-42 is veel specifieker dan 41-46 en heeft dus ook veel meer kans om goed te passen. Ook is de damesvoet vaak smaller dan de herenvoet, dus zorg altijd dat je de juiste variant te pakken hebt.

hardloopsokken: materiaal

Nog zo'n game changer: het materiaal van je hardloopsok. Het liefst wil je natuurlijk dat nare dingen zoals zweterige of juist koude voeten jou bespaard blijven tijdens het hardlopen. Vermijd katoen, want dit neemt vocht alleen maar op, en kies voor een synthetisch materiaal dat vocht juist afvoert en de temperatuur van je voeten precies goed houdt. De FALKE RU5 is bijvoorbeeld ideaal voor in de zomer, vanwege de dunnere samenstelling.

hardloopsokken: support

Je hoofd mag dan wel willen, als je voeten en benen niet meewerken kom je niet zo ver. De juiste hardloopsokken helpen hier keihard aan mee met speciale features, bijvoorbeeld een dempend voetbed en een verstevigd deel rond de voetboog. Ook zijn er speciale compressiekousen op de markt, die ervoor zorgen dat de bloeddoorstroming beter is en de kuitspier stabiel blijft - met nĆ³g betere prestaties als gevolg.

hardloopsokken: hoogte

Kort, middelhoog of hoog? Met uitzondering van de hierboven genoemde compressiekousen, die wel degelijk extra steun geven, maakt dit niet veel verschil - het is net wat je prettiger (of mooier!) vindt. Met een hardlooplegging of in de volle zon is een korte hardloopsok misschien het best, terwijl bij een korte sportbroek of met lage temperaturen een hogere sok juist fijner (of leuker!) kan zijn.

hardloopsokken: ontwerp

Niet voor iedereen misschien doorslaggevend, maar toffe hardloopsokken met een kleurrijk design kunnen het hardlopen zeker leuker maken. Vooral de Stance sportsokken zijn de moeite waard als je op zoek bent naar de perfecte combi tussen leuk en praktisch.

Hardloopsokken

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops