De beste compressiesokken: alles wat je wilt weten

Bezig met laden...

Compressiesokken en compressiekousen: iedereen heeft het erover en het lijkt dé toversok te zijn in sokkenland. Maar wat zijn nou eigenlijk compressiesokken? En waar zijn compressiesokken goed voor? En als je eenmaal overtuigd bent om ze te kopen: wat zijn de beste compressiesokken en welke kies je? Lees en huiver. Wij vertellen je alles wat je wilt weten over compressiesokken.

compressiesokken dames

wat zijn compressiesokken?

Compressiesokken, ook wel compressiekousen genoemd, zijn speciale sokken tot over je kuiten. Compressie betekent letterlijk strak verbinden. Je kent misschien wel een compressieverband: door deze strak te verbinden oefen je druk uit op het onderliggend weefsel. Dit is eigenlijk ook wat compressiesokken doen! Het dragen hiervan is alleen gemakkelijker en compressiesokken kun je na een wasje natuurlijk gewoon weer opnieuw aantrekken. Al adviseren we naturlijk wel om gewoon het advies van een arts op te volgen als deze een verband bij je aanlegt ;).

waar zijn compressiesokken goed voor?

Waarom zou je compressiesokken kopen? Compressiesokken hebben speciale specs die je bloedsomloop verbeteren. Sommige mensen gebruiken ze als steunkousen tegen vochtophoping, maar ook tijdens het sporten zijn compressiekousen populair. Een high-tech compressie in de kuit zorgt ervoor dat je geen pijnlijke of vermoeide benen krijgt als je lang staat of juist veel zit. Je verbetert het zuurstofgehalte in je spieren én vermindert vochtophoping. Klinkt goed, toch?

compressiesokken heren sport

welke compressiesokken kies je?

Welke compressiekousen het best passen bij jou, is afhankelijk van wanneer je compressiesokken wil dragen. Ga je ze dragen tijdens het sporten, in het vliegtuig of voor dagelijks gebruik?

compressiesokken voor sport

Compressiesokken zijn geschikt voor alle sporten waarbij je veel van je benen vraagt. Geen wonder dat je vaak hardloop compressiesokken tegenkomt. Maar dit is zeker niet de enige sport waarbij deze sokken van pas komen! Ook tijdens teamsporten waarbij je veel heen en weer rent, zoals voetbal, hockey, handbal en tennis zijn compressiekousen ideaal. Ze voorkomen blessures en verzuring tijdens het sporten, en na het sporten zorgen ze voor minder spierpijn en een sneller herstel.

compressiesokken voor in het vliegtuig

Voor sommigen onder ons (helaas!) heel herkenbaar: ga je lekker op vakantie, heb je de hele vliegreis last van vermoeide of gezwollen benen. In het ergste geval heb je zelfs reizigerstrombose. Gelukkig hebben compressiesokken een bewezen effect op de bloedsomloop van je voeten en onderbenen. Zo wordt een tripje toch iets leuker. En oja, je hoeft deze sokken trouwens niet eens per se in het vliegtuig te dragen, want ook als je lang moet zitten in de auto of trein zijn ze handig.

compressiesokken voor dagelijks gebruik

Naast speciale sport en reis compressiesokken zijn er dus ook gewoon compressiekousen voor dagelijks gebruik. Handig bij een baan waarbij je veel loopt of juist zit! Zo blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder verpleegkundigen bijvoorbeeld dat 84% minder last heeft van pijn en 74% minder last heeft van opgezwollen benen tijdens het dragen van compressiekousen. Maar ook tegen spataderen en trombose zijn compressiesokken een mooi hulpmiddel.

wat zijn de beste compressiesokken?

Sokken.nl heeft goede, goedkope compressiesokken van Bamboo Basics. Maar goedkoop is toch duurkoop, horen we je denken. Zeker niet! Deze bamboe sokken beschikken over alle eigenschappen die je zoekt. De Bamboo Basics compressiesokken van sokken.nl voorkomen pijnlijke, vermoeide en gezwollen benen. De stof voelt zacht aan en heeft temperatuurregulerende en vochtregulerende eigenschappen. Klinkt goed, toch? Dus ben je benieuwd naar de beste compressiesokken? Kijk dan even rond.

verder naar compressiesokken

stel hier je vraag
Chat avatar
contact
onze shops